Kislábujj törés

Kislábujj törése, Lábujj törés - Mozgásszervi megbetegedések

Erre ma úgy belerúgtam az ágy lábába, hogy azonnal éreztem, valami nagyon rossz történt a bal kislábujjammal. Kislábujj törése, hogy lehetek ekkora lúzer?

A láb anatómiája

Hát, csak egy szememmel látok, kislábujj törése térlátásom és az egyensúlyérzékem szar, mindig nekimegyek dolgoknak. Főleg ha odalent van és elbújik az ágy lába beljebb van, mint a matrac. Iszonyúan fájt, szóval éreztem, hogy ez nem a szokásos. Itthon még elvoltam egy-két órát, aztán az Allee-ba terveztem menni Stenders mentolos szappanért, úgyhogy készülődtem, közben azért rákeresve a neten, hogy mik a lábujjtörés tünetei, és mit kell vele csinálni?

Azt találtam, hogy kislábujj törése esetén nem érdemes orvoshoz sem menni, mert 1.

Törés okai

Alternatív megoldásként a tapasztalt fórumozók azt írták, hogy leukoplaszttal nincs itthon össze kell ragasztani a kislábujjat a többi lábujjal — az orvos is ezt teszi —, borogatni kell, pihentetni kell, fekete nadálytő krémmel nincs itthon kell bekenni. Lezuhanyoztam, felöltöztem, és mivel a kislábujj törése a kislábujj törése kis laza papucsomban elég jól elvolt a lábujjam, úgy döntöttem, elindulok az Kislábujj törése.

A lábam alaphelyzetben nem fáj, csak ha a. Kilépve a lakásból, újraterveztem a dolgokat, és mire a sarokig eljutottam, új terv született: dehogy megyek Allee-ba, hanem csak a méterre lévő DM-be, ott veszek fekete nadálytő krémet és leukoplasztot, aztán a sarki kínaiban mentes sört, és hazasántikálok. A DM-ig vezető utat kb.

A kitaposott házi papucsom nem készített fel a szandálra, és az utcai menésre, mert itt a. Így beszereztem a leukoplasztot, kenőcsöt és a mentes sört, és valóban hazasántikáltam.

  1. Az izmok és ízületek gyulladásának kezelése
  2. Hogyan lehet enyhíteni a csípőízületek ízületi fájdalmait
  3. Térd ízületi krónika akupunktúrás kezelése
  4. Megszakítja a térd és a könyök ízületeit

Az expedíció vagy negyven percig tartott. Most a lábujjamat borogatom hideg vizes ronggyal — mivel ez hozzáér, így fáj is — és lefényképeztem a telefonnal, kicsit duzzadt, felülnézetből csak rózsaszín, de az ujj belső fele tök lila foltos.

Remélem azért, nem törés, csak zúzódás, és szépen rendbe jön holnapra, mert én sem szeretnék napokat a 32 fokos lakásban rostokolni, hanem inkább járkálnék a városban, ahol ugyanekkora a meleg, de legalább jár a levegő. Mások azt írták, simán bementek dolgozni törött kislábujjal, úgyhogy, ha az ő tüneteiket egybevetem a sajátjaimmal, asszem mégis sanszos, hogy ez törés deformáló artrózis kezelésére szolgáló gyógyszer törés, vagy zúzódás.

Szóval mihelyt betöltöttem a et, mégiscsak megjött a csonttörés asszem.

Dr. Bodnár Edina válasza lábujj, törés témában

Hehe … :- Több azért ne legyen, ennyi bőven elég!! A fejleményekről majd frissítésben írok! Itthon vagyok betegácsiban. Miután szombaton és vasárnap is tök lila és duzzadt és fájdalmas volt a lábujjam, úgy döntöttem, eszemben sincs dolgozni menni vele.

A törött lábujj észlelése: a sérülés fő jelei és tünetei

Nyugalmi helyzetben elvoltam, de ha mozgattam, még mindig eléggé fájt. Így hétfő délután elmentem a háziorvoshoz.

kenőcsök ízületi gyulladás kezelésére

Mondta, hogy jobb lett volna, ha előbb a röngtenre megyek, az kizárná vagy bebizonyítaná a törést. Mire megmagyaráztam neki, hogy nagyon apránként, de javulgat a lábam, de azért még fáj; és hogy törés esetén sem igen csinálnak vele semmit. Ezzel egyetértett és táppénzre vett; javasolta a borogatást, a fekete nadálytő krémet és a pihentetést.

együttes kezelés csicsókalevesrel

Itthon láttam a honlapon, hogy a röntgenre úgyis kell beutaló, szóval mindenképp elsőként a házidokihoz kell ett volna menni. A patámat kenegettem, borogattam, ízületek védett krém kedden épp csak kajáért mentem le a sarki boltba.

Dr. Holnapy Gergely válasza láb ujjperc törés témában

A gyaloglás már valamivel könnyebb, bár még sántítok. De azért hajlok arra, hogy valamiféle törés mégiscsak lehetett, mert a kisujjam belső fele még mindig érzékeny és fáj, ha ott kenegetem, vagy megmozgatom.

Talán a felső ujjpercem eltört.

a második fokú térd meniszkuszának károsodása

Megfordult a fejemben, hogy mégis röntgeneztetni kéne, de akkor újra irány a háziorvos, onnan a szakrendelő kb. Na, nem … Maradjunk a pihentetés-borogatás-kenegetés eljárásnál, amit törés esetén is javasolnak.

Ha pedig behajlítgatom a lábujjaimat, akkor a kislábujjam még mindig olyan, mintha el lenne zsibbadva, szóval biztos van volt ott belül valami.

De érzem, hogy javul, a hétvégén még szó sem lehetett semmiféle hajlítgatásról. Ami zavar, hogy most egy ideig nem is merek futni menni. Pedig az hiányzik, az alakom és a hangulatom miatt is; most nyomott vagyok, mert jövő héten már mindenképp dolgoznom kell, és mert a nyaralásnak is vége, szóval, a futás igazán jót tenne, de ahhoz aztán igazán kell a lábfej és a lábujjak is, tehát nem tehetem. Már-már jó a lábujjam, kivéve kislábujj törése lefelé szaladáskor, vagy ha hirtelen úgy kell lépnem, hogy a kisujjamat is terhelem.

Ha erősen megnyomom — ahogy egy szűk cipő szorítaná —, még érzékeny. Na, levert a víz, hogy mit akarnak tőlem?? Most térdízület duzzanat parázok, hogy akarnak-e még valamit vagy ennyi elég ahhoz az 5 nap táppénzhez. Ha legközelebb balesetem lesz, megkérem a dokit, hogy az isten szerelméért, inkább mandulagyulladást írjon a papíromra….