VÁLLFÁJDALOM , BEFAGYOTT VÁLL? 10 ALKALOM GYÓGYTORNA JAVULÁST HOZHAT!

Hosszantartó vállfájdalom

A nem múló vállfájdalom hátterében sok esetben komolyabb probléma áll a megerőltetésnél vagy egy átmeneti húzódásnál. Tudjon meg többet a befagyott váll szindrómáról!

Vállfájdalom kérdések és válaszok - GYIK

A befagyott váll szindróma gyakori betegség hosszantartó vállfájdalom reumatológiákon, bár előfordul, hogy félrediagnosztizálják, például húzódásként, ideggyulladásként értékelik. Olykor sajnos sok időbe telik, mire kiderül a valódi betegség.

hosszantartó vállfájdalom

Hosszantartó vállfájdalom áll a befagyott váll szindróma hátterében? Ilyenkor a kellemetlen érzés, fájdalom elkerülése érdekében egyre kevésbé merjük használni a vállunkat.

Hogyan előzhető meg a vállfájdalom?

Ezzel elindul egy ördögi kört, mivel minél kevésbé mozgatjuk a vállunkat, az annál inkább merevvé, kötötté válik. Az esetek nagyobb részében semmilyen konkrét okot nem sikerül azonosítani a probléma hátterében, legfeljebb az előfordulási statisztikák jelzik, hogy bizonyos betegségeket pl.

 • Hosszantartó vállfájdalom - Ízületi ízületi kezelés mágnessel
 • Lábujjak ízületi gyulladása
 • A bal térdízület ízületi gyulladása mi ez
 • Gerinces Magazin » Befagyott váll szindróma
 • Hogyan kezeljük az ízületi deformáló ízületi gyulladást
 • Duzzanat az ízületi betegség lábain

Többek között ízületi gyulladás, artrózis, váll-bursitis, discopathia, köszvény, felső-végtagi sérülés vagy akár műtét miatt is kímélhetjük a vállunkat. Néha a probléma hátterében akár autoimmun betegség is állhat.

hosszantartó vállfájdalom

Hogyan ismerhetjük fel a befagyott váll szindrómát? A befagyott váll szindróma legtipikusabb tünete, hogy reggelente, az éjszakai mozdulatlanság után nagyon nehéz és fájdalmas a karunkat megmozdítani, ami a reggeli öltözködés és tisztálkodás során is nehézséget okozhat számunkra. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy reggelre egyáltalán nem tudjuk megmozdítani a karunkat.

Ezeknek a kezelési módoknak a leírását olvashatják a továbbiakban.

A betegséget leggyakrabban év közötti nők tapasztalják. Hogyan alakul ki a betegség? Az első szakaszban, amely általában hónapig tart, jellemző az erős fájdalom, majd lassan bemerevedik a váll, és minden mozdulat egyre fájdalmasabb lesz.

hosszantartó vállfájdalom

A második fázisban, általában négy hónaptól egy évig terjedő időszakban, beáll a befagyott fázis, amikor az illető már egyáltalán nem szeretné mozgatni a vállát. A kezdeti hosszantartó vállfájdalom fájdalom mérséklődik, de a mozgáskorlátozottság megmarad. Mindehhez megfelelő diagnózis és kezelés szükséges.

 • Vállfájdalom – okok, tünetek, kezelés - Body Therapy
 • Csípőízületek kezelésének szubluxálása
 • Az alsó lábszár tünetei és kezelése
 • Hosszantartó vállfájdalom, Vállfájdalom 11 oka, 4 tünete és 5 kezelési módja [teljes tudásanyag]
 • Ízületi ízületi krém ár
 • Hogyan lehet megkülönböztetni az ízületi fájdalmakat és az izmokat

Hogyan kezelhető a befagyott váll? A diagnózis felállítása után az első és legfontosabb a fájdalom és gyulladás csillapítása.

Reggel felkeléskor érezte, hogy fáj?

Ez történhet gyógyszerekkel. Emellett igen fontos a szakemberrel irányított gyógytornahiszen a bemerevedett testrészt sokszor csak manuális terápiával lehet újra visszaszoktatni a normális mozdulatokhoz.

Vállcsúcsi fájdalom vagy AC ízületi kopás 1. rész - Dr. Schandl Károly vállsebész

Három hónapig legalább heti alkalommal tornázzunk a gyógytornász által meghatározott módon, és a teljes gyógyulás beállta után is ügyeljünk a rendszeres mozgásra.

Hogyan segíthetünk magunkon? Amennyiben a fájdalom enyhe, érdemes pihentetni a vállunkat.

A vállfájdalom jellemző okai Gyógyszer Nélkül Hosszantartó vállfájdalom Megtekintés figyeljük meg az atrophiát, fájdalmas scoliosist, acut torticollist, dystoniát, pl. Mobilitás korlátozott a mozgás és az oldal-irányú különbségek különösen a lateralis flexióban és a rotatiónál. Érzékelés, különösen fájdalom és nyomás érzés a vibráció érzés myelopathiára utaló jel Hosszantartó vállfájdalom biceps, brachioradialis triceps és Babinski, myelopathiára utaló panaszok esetén Izomerő A radicularis panaszok provocatiója és enyhítése nyaki compressio vizsgálat, axialis manualis húzás, váll abductio Az izom érzékenységére és feszülésére vonatkozó tapintási lelet nehezen reprodukálható. Másrészt viszont hosszantartó vállfájdalom tapintással váratlan eredményekre juthatunk, pl. Diagnosztikus vizsgálatok Nem támasztják alá bizonyítékok, hogy a nyaki gerinc rutin röntgenvizsgálata előnyös lenne, kivéve az acut sérülést Röntgenvizsgálatot akkor tanácsos végezni, ha a kórelőzmények vagy a leletek súlyos betegségre utalnak.

Erősebb fájdalom esetén válasszunk valamilyen recept nélkül kapható fájdalomcsillapító vagy gyulladáscsökkentő krémet, gyógyszert. Ha a fájdalom ennek ellenére sem múlik, forduljunk reumatológus szakorvoshoz a probléma megoldása érdekében! A fájdalom enyhítése után kezdődhet a gyógytorna. A fájdalom határáig elvégzett, személyre szabott nyújtó gyakorlatokkal eredményesen növelhető a váll mozgásterjedelme.

hosszantartó vállfájdalom

Mindenképp fokozatosan kezdjük el a gyakorlatokat, és ne feledkezzünk meg a bemelegítésről sem. A minden irányba történő lazító, nyújtó gyakorlatokkal, kislabda, gumikötél, bordásfal segítségével végzett egyszerű mozdulatsorokkal nagyon sokat tehetünk azért, hogy a vállízület és a környékén lévő kötőszövetek merevsége, fájdalmas érzékenysége enyhüljön.

Mi váltja ki?

A gyakorlatsorokat tanácsos a megfelelő szakembertől megtanulni, és otthon is alkalmazni. A szerzőről Dr. Hidas Péter az Országos Gerincgyógyászati Központ, a Budai Egészségközpont szakkórházának munkatársa, ortopéd sebész, sportsebész szakorvos, sportrehabilitációs programvezető. Szóljon hozzá.