Térdműtét, artroszkópia

Nyitott térdsérülések

Térdműtét, artroszkópia Nyitott térdsérülések térdműtétek esetén általában csőtükrözéses ún.

ízületi fájdalom lázfájás nélkül

A csőtükrözéses műtéti technika - nyitott térdsérülések artroszkópiás műtéti eljárásnak nevezünk a hetvenes években alakult ki. Lényege, hogy az ízületet folyadékkal fiziológiás sóoldattal töltjük fel, és az ízületbe optikát vezetünk.

Térd nyitott sérülései

A szkóp egy cső alakú eszköz, ami cm hosszú, és tartalmazza a kép továbbításához szükséges lencserendszert. A lencserendszer a képet tv monitorra küldi, amelyen keresztül a sebész látja az ízületen belüli anatómiai képleteket.

enyhíti a csípőízületek fájdalmát

Ez lehetőséget teremt arra, hogy a diagnosztikai helyzetet és a beavatkozás metodikáját más számára is láthatóvá tegye illetve videomagnóra oktatási vagy dokumentálási célból rögzítse.

A talált leleteket a műtő naplóban írásban rögzítjük, sok esetben fénykép vagy videofelvételeket is készítünk az állapotról.

Térdműtét, artroszkópia

Közös dobóedzés diagnosztikus fázisról áttérünk a műtéti beavatkozásra, emiatt további metszéseket kell ejtenünk. Ezeken keresztül történik a különleges céleszközök borotvák, ollók stb.

Szalagsérülések esetén különösen elülső és hátulsó keresztszalag sérülései esetén szalag rekonstrukciós műtétet végzünk. Ekkor, bár a beavatkozást csőtükrözéses artroszkópiás eljárással végezzük, egy másik feltárásból a szalag pótlásához szükséges inat is ki kell vennünk.

ízületek fáj az idős emberekben

A műtét befejezéseként térdrögzítőt helyezünk fel. A térdprotézis beültetése mindig nyitott műtéti eljárással történik. A beteg porc felszíneket eltávolítjuk és helyükre fém illetve műanyag felszínű idomokat ültetünk be.

mit kell tenni minden ízület fáj

A műtét részleteiről külön, részletes tájékoztatást fogunk adni. A műtét végén az ízületet bő fiziológiás oldattal átmossuk, a metszéseket varrattal zárjuk.

Az ízületbe vékony csövecskét drént helyezünk az ízületi vérzések eltávolítására. A műtét befejezésekor az altatásos érzéstelenítés esetén a beteget felébresztjük és a fekvő osztályra helyezzük.

zselatin ízületi fájdalmakhoz hogyan kell bevenni

Forrás: Térdbetegek kézikönyve.