Abkarovits Géza a legköltségesebb hobbit választotta

Abkarovits hálapénz, Időpontfoglalás

Szanyi-Nagy Judit [email protected] A székesfehérvári kórház harmadik emeletén zöld ruhában lép ki az egyik helyiségből. Gyorsan átöltözik, ezután készséggel rendelkezésünkre áll.

Abkarovits Géza a legköltségesebb hobbit választotta

Ezt abkarovits hálapénz hagyja ki! Aki ismeri, nem lepődik meg ezeken a mondatokon, megszokott a történés: a sportsebész nemcsak hétköznap dolgozik reggeltől estig, de bizony a abkarovits hálapénz egy részét is gyakorta a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban tölti.

Beszélgetésünk, megkeresésünk apropóját a Fejér Megyei Prima Díj adja, melyet az orvos még a tavalyi év végén nyert el. Nevét persze már ezt megelőzően is sokan ismerték. Nemcsak a szavak szintjén, de a gyakorlatban is mélyen vallásos Abkarovits Géza sportsebész és családja Alapvetően nem készült abkarovits hálapénz pályára.

Inkább a katonai vonzotta, ugyanis anyai ágon a felmenői generációkon át katonák voltak, s így szinte egyértelmű volt, hogy belőle is a hazát szolgáló polgár lesz. Az lett, de másként. Édesapjához hasonlóan végül az orvosi hivatást választotta magának — döntését pedig egyáltalán csípőfájdalom ortopéd bánta meg.

milyen gyógyszerek hatékonyak az ízületi fájdalmak esetén

Gyermekként úgy látta, édesapja kötelességtudó ember: amit elvállalt, azt végigcsinálta. Abkarovits Géza is igyekszik hasonló szellemben élni a mindennapjait, úgy véli, ez az orvoslás legfontosabb része: a kötelességtudat. Vagyis mindig igyekszik a hozzá forduló emberek rendelkezésére állni, a kapott bizalmat pedig elfogadja és nem él vissza vele.

Ezt tanulta az apjától, a régi orvosoktól. Sportélet Az elismert sportsebész nem mellesleg világéletében Székesfehérvárhoz kötődött.

 • Dr Abkarovits Szfvár | nlc
 • A térd kézi kezelése
 • Csípőízület kezelése coxarthrosis vagy arthrosis
 • Abkarovits Géza nem csak Székesfehérváron, hanem országszerte ismert és elismert sportsebész.
 • Súlyos ízületi fájdalom éjszakai kezelés esetén
 • Kenőcsök és krémek artrózis kezelésére

Itt született, s egy szegedi egyetemi kitérőt kivetően Fejér megyeszékhelyére is tért vissza, itt telepedett le. Emellett ben, amikor Szegeden végeztem, nem volt jellemző a nagy mozgás: az emberek nagy része igyekezett hazamenni, vagy abkarovits hálapénz nagy karrierre vágyott, egyetemi klinikán helyezkedett el.

Ettől függetlenül persze szerettem Szegedet.

a könyökízület kezdeti ízületi gyulladása

Én, aki mindig a sport körül mozogtam, könnyen élhettem ennek a szenvedélyemnek, hiszen a közelben számos sportlétesítmény megtalálható volt — nosztalgiázott a doktor. Diákként például beválasztottak egy kézilabda-sportiskolába, mert gyors lábú, viszonylag erősebb, balkezes fiú voltam. Így kezdődött a sportéletem, amely végül nem ért el magasabb szinteket, mert a készségeim nem voltak megfelelőek.

lábfájdalom ízületek

A kedvencem a foci volt, azt egész nap űzni tudtam, s bár az amatőrök között ügyes voltam, a teljesítményem nem volt kimagasló — vall magáról és sportéletéről Abkarovits Géza.

Hozzáteszi: amikor az egyetemre került, nem hitte, hogy egyszer sportsebész lesz belőle.

Úgy gondolta, édesapja nyomdokaiba lép, és kórboncnokként fog munkába állni — ám a baleseti sebészetről végül egyenes abkarovits hálapénz vezetett a sportsebészetre. Baleseti sebészként a hastól a mellkason artrózis szó jelentése a törésekig minden egyes testrész minden egyes sérülésével foglalkozott.

Nagy és színes szakma ez — mondja. Az ügyeleti ellátást tizenkét évvel ezelőtt, 53 évesen hagyta abba, miután a sportsebészet egyre nagyobb hangsúlyt kapott az életében. Először környékén találkozott a sportsebészettel, amikor — hivatásos kézilabdázóként ismert — felesége megsérült.

Emellett ebben az időszakban hozták be Magyarországra az artroszkópiát, innen indult igazán a sportsebészet iránti szerelmem — meséli. Majd kérésünkre segít a fogalom meghatározásában: — A sportsebészet egy olyan speciális terület, amellyel kevesen foglalkoznak, s emiatt a képzése is más jellegű.

Leginkább a sportsérüléseket látjuk el, amelyek bár kevésbé drasztikusak, a hobbi- sportban élőknek fontosak.

Akár az életüket is nagyban befolyásolhatja egy-egy ilyen sérülés. Ezeket gyógyítja a sportsebész — mondta el a abkarovits hálapénz. Saját továbbképzése érdekében még ma is német szakirodalmakat tanulmányoz A legjellemzőbb sérülések a térdben történnek porchiány, változik a térdkalács helyzetede abkarovits hálapénz egyre többször kell a vállal is foglalkozniuk. A szakember a modern megoldásokat folyamatosan figyelemmel követi, a többi között éppen emiatt varrja vissza a meniszkuszt a térdízületekben található C alakú porcotnem pedig kiveszi azt, így megakadályozva a kopást.

Saját továbbképzése érdekében még ma is német szakirodalmakat tanulmányoz, valamint, ha lehetősége adódik, személyesen is szemrevételez egy-egy orvosi eljárást.

Ez már korábban is jellemző volt az életében.

Köszönöm" "Nagyon elégedett vagyok. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Nem volt ez mindig így. Néhány évtizeddel ezelőtt unokabátyám segítségével kijutottam Stuttgartba, ő akkor a helyi szívsebészet helyettes vezetője volt, így oldotta meg, hogy fél évet ezen a helyen töltsek el.

Akkoriban már gyakorlott baleseti sebész voltam, szóval az Európai Térdsebészeti, Sportsebészeti és Artroszkópos Társaság ESSKA alelnökétől sokat tanulhattam, sok mindent láthattam, nem kezdőként bánt velem.

Térdprobléma - Index Fórum

Ezáltal az artroszkópiát is megismerhettem és később már szakavatottan használhattam itthon. Emellett, ha bármiféle új metódusról hallottam, felvettem a kapcsolatot a tapasztalt orvosokkal, s egy-egy magánszervezésű út keretében műtéteket néztem, asszisztáltam.

Így tanultam igazán — részletezi a sportsebész. Abkarovits Géza munkája során több olyan sportolóval is találkozott, akikre, illetve akik teljesítményére felnéz.

 • Az ország egyik legjobb sportsebésze Fehérváron dolgozik: dr. Abkarovits Géza
 • A térd femoropatellaris artrózisa
 • Ízületi gyulladás folyadék
 • Én augusztus végén estem át szintén egy keresztszalag műtéten, frissek még az emlékek: Nekem nagyon jól sikerült a műtét, nagyon profin mentek a dolgok, mert semmi fájdalmam nem volt utána, csak megelőzés gyanánt kértem fájdalomcsillapítót, mikor már kezdett kimenni a gerinces érzéstelenítő.
 • Az ujjak ízületeinek éjszakai fájdalma
 • Duzzadt lábfájás csípőízület

Noha magunk is ismerünk néhány nevet, ezúttal nem említünk meg senkit, nehogy véletlenül is kimaradjon az orvos életének egy-két fontos szereplője. Az viszont biztos: többekkel baráti viszony is kialakult az idők során… Ugyanakkor azt talán nem sokan tudják a doktorról, hogy örmény származású.

A népcsoport a Tehát mondhatni, egyfajta családi örökség is a szakember által választott hivatás. Olyannyira, hogy Abkarovits hálapénz Géza néhai dédapja fogorvosként, fogászként praktizált Erdélyben — abkarovits hálapénz, hogy eredetileg borbély volt, amely akkoriban azt jelentette: nemcsak hajat vág, de fogat húz és sebeket is ellát —, ezt köve­tően a sportsebész lánytestvére és öccse is ezt a hivatást választotta magának, s most úgy néz ki, a doktor legkisebb lánya is a fogorvosi pályára készül.

Másik, idősebb lánya a jog mellett tette le voksát. Azt, hogy milyen ember, örmény származásának és vallásosságának egyaránt tulajdonítja. Úgy véli, a mentalitás, amely benne megtalálható, innen ered. Nem mindig vagyok kedves, de igyekszem, hogy jó ember legyek — fogalmazza meg.

Hogy ennyire sokszor távol van az otthontól, felesége és gyermekei megértik — ennek alapja szintén a mély vallásosságban s így a másféle látásmódban keresendő. A doktor a munkájára egyfajta hobbiként tekint: — Rendszerint önmagamat lepem meg a drága műszerekkel.

Dr Abkarovits Szfvár

Szoktam is mondani: a mit kell kenni ha fájnak az ízületek hobbi az enyém — nevet. Hosszú évtizedes szolgálatát egyszer már elismerték: ban térd-váll-boka kategóriában beválasztották az öt legjobb magyar szakorvos közé. Legutóbb a Fejér Megyei Prima Díj fődíjasa lett, amelynek azért is örül nagyon, mert egy helyi, a környezetéből jövő elismerésről van szó, amelyről azok is döntöttek, akik az életük során kapcsolatba kerültek vele.

A díjakról mégis szerényen beszél. Mellettem azonban több olyan orvos is dolgozik a kórházban, akik szívvel-lélekkel látják el a feladataikat, akik nagyon ügyesek és jól teljesítenek, csak éppen olyan területen, amely kevésbé abkarovits hálapénz, s így nem ők kerülnek reflektorfénybe. Pedig megérdemelnék — fűzi hozzá a szakorvos. Azt abkarovits hálapénz már csak csattanóként említjük meg: bár felesége hivatásos sportolóként többször is megsérült — volt a többi között szalag- és egyéb sportsérülése is —, az élet valahogy úgy hozta, hogy Abkarovits Gézának sosem kellett őt megműtenie vagy elvégeznie rajta egy-egy nagyobb beavatkozást… Címkék.